Блог розплідника
Загальна інформація

Питання від потенційних власників кобелів

Хочу зважити всі за і проти. Адже обираємо серед декількох порід. І ці моменти важливі. Щоб собака при статевому хотінні не розносила квартиру. Я в цьому питанні не дуже адже перед цим всі собаки росли в приватному секторі.

Розносити квартиру буде будь яка собака, хоч хлопчик, хоч дівчинка, якщо ними не займатися та не навантажувати їхні мізки. Складно гуляти з ненавченим кобелем великої породи, особливо коли є недалеко тічні дівчинки.

Обʼєктивно скільки часу йому потрібно приділяти вдень?

Коли ми жили в квартирі я гуляла зі своїми собаками десь 30-50 хвилин вранці в будні дні, днем, якщо немає вільного часу, хвилин 10 "на попис" і ввечері 1-1,5 години. Гуляли, гралися, вивчали команди і інколи спілкувалися з хвостатими друзями. У вихідні (якщо був час) гуляла тричі по 2 години, але ж я люблю спілкування з собаками.

В плані він може сам по собі гуляти поруч зі мною чи зазвичай вони полюбляють щоб ми грались разом?

Поруч з вами - це хода на повідці з нюханням слідів собак, що пройшли раніше. З такою прогулкою навантаження ні на що не йде - ні на мозок ні на м'язи. І просто йти лабрадор буде десь після п'яти років, до цього ж віку буде тягнути за повідок. Без повідка з собакою неможна гуляти в загальнодоступних місцях.